Treffen van betalingsregelingen

Kleine betalingsachterstanden kunt u meestal zelf nog wel oplossen door uw spaargeld aan te spreken of door tijdelijk wat minder uit te geven. Maar als achterstanden groter worden of vaker voorkomen, kan het nodig zijn betalingsregelingen te treffen.

30 procent van alle huishoudens heeft een betalingsachterstand
Wist u dat bijna 30% van alle huishoudens in Nederland betalingsachterstanden heeft?

Mogelijk schaamt u zich of denkt u dat het uw eigen schuld is en vindt u het daarom moeilijk om hulp te vragen. Bedenk dan dat het iedereen kan overkomen. Misschien heeft u ineens minder te besteden omdat u uw baan kwijt bent geraakt of plotseling alleen bent komen te staan door (echt)scheiding of overlijden van uw partner. Of heeft u psychische problemen waardoor u het allemaal niet meer aankunt en het overzicht kwijt bent geraakt. Wat de oorzaak ook is, er zijn altijd oplossingen. 

SchuldHulpBuddy helpt u bij het treffen van betalingsregelingen!

Praktische en morele ondersteuning

Betalingsachterstanden onder ogen zien is geen makkelijke opgave. Daarom bieden onze buddy’s niet alleen praktische ondersteuning bij het in kaart brengen van uw betalingsachterstanden, maar ook een luisterend oor. Niet alleen voor uw financiële zorgen maar ook voor de onderliggende oorzaken.

Samen op zoek naar oplossingen​

Onze buddy’s zijn er om u te helpen. Samen met u kijken ze wat u nodig heeft. Ze helpen u uw financiële ruimte te berekenen, contact op te nemen met schuldeisers en betalingsregelingen te treffen. Als het niet lukt om betalingsregelingen te treffen, begeleiden zij u naar een professionele schuldhulpverlener. Ze helpen u dus altijd, hoe groot uw achterstanden ook zijn.

Aanvullende hulp

Als het nodig is verwijzen onze buddy’s u door naar instanties die bij kunnen springen, zoals de voedselbank. Ook uw eigen gemeente heeft regelingen voor mensen met een laag inkomen waar u mogelijk gebruik van kunt maken. Onze buddy’s zijn goed op de hoogte van de mogelijkheden en helpen u graag op weg.

Wilt u zich aanmelden voor hulp bij het treffen van betalingsregelingen of wilt u hier meer informatie over?

Wat mensen zeggen

treffen van betalingsregelingen

“Het was vaak heel confronterend tijdens de begeleiding, maar ik ben er bovenop gekomen en heb nu, sinds jaren, geen schulden meer.”

Waarmee wij ook helpen